Polityka prywatności

Twój feedback jest dla mnie cenny. To właśnie dlatego, codziennie analizuję statystyki i dzięki nim pracuję nad tym, żeby dostarczane przeze mnie treści były jeszcze lepsze. Sprawdź jakie ciasteczka zostawiam Twojej przeglądarce, jakie przetwarzam dane i dlaczego.

Cookies – takie podróżnicze ptysie
Mój blog używa małych plików tekstowych tzw. ciastek, które są umieszczane na urządzeniu, z którego właśnie korzystasz. Po co mi one? Dzięki nim mogę poznać lepiej moich czytelników. Codziennie analizuję dostarczone dzięki nim dane przy pomocy Google Analytics. To pomaga mi dowiedzieć się, które artykuły bardziej podobają się czytelnikom, jakich informacji o podróżowaniu szukają, z jakiego źródła trafiają na blog i czy jest ich już w cholerę dużo, czy jeszcze nie. Do czego jeszcze mogę ich użyć? Mogę dzięki nim szukać nowych czytelników, którzy mają podobne zainteresowania. Pomaga mi to w zwiększaniu zasięgu mojego profilu na Facebooku.

Jakie dokładnie ciasteczka zapisywane są podczas wizyty na blogu:

  • Statystyczne – Google – pozwalają na zliczanie statystyk bloga;
  • Sesyjne – Frugru.pl – pozwala na zapamiętanie sesji, to ciastko tyczy się bezpośrednio mnie;
  • Bezpieczeństwo danych osobowych – MANAFACTORY – pozwala na odnotowanie Twojej zgody na ciasteczka związane z profilowaniem behawioralnym użytkowników bloga;
  • Funkcjonalne – Google, One Signal, Instagram, Facebook – pozwalają na umieszczenie i odtwarzanie filmów z platformy YouTube bezpośrednio na blogu, zapamiętanie Twoich preferencji związanych z wysyłaniem wiadomości push, wyświetlanie zawartości wtyczek społecznościowych;
  • Behawioralne – Facebook, Facebook Pixel – pozwala na zbieranie statystyk oraz profilowanie behawioralne, dzięki którym rozszerzam zasięg swoich kont społecznościowych.

Dane osobowe – z cyklu nie chcę, ale muszę
Przetwarzam je zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych. Stosuję odpowiednie środki techniczne które powodują, że Twoje dane są chronione przed zagrożeniami takimi jak udostępnienie ich osobom nieupoważnionym, utratą czy uszkodzeniem.

W zasadzie robię co mogę, aby nie gromadzić Twoich danych osobowych. Na blogu istnieją dwa miejsca, w których nie udało się tego uniknąć. Po pierwsze formularz kontaktowy. Dane, które w nich zbieram to Twój adres e-mail oraz imię. Potrzebuję ich do prowadzenia z Tobą korespondencji. Okres w jakim będę je przechowywała to 1 rok. Po tym czasie zostaną usunięte. Drugim miejscem, gdzie przetwarzane są Twoje dane jest system komentarzy. Zbieram Twój nick, adres e-mail oraz adres IP. Będą one trzymane tak długo, jak istnieć będzie blog.

W każdej chwili możesz wycofać swoją zgodę
Chcę Cię uspokoić. W każdej chwili możesz zmienić zdanie i zrezygnować zarówno z ciastek jak i z przetwarzania Twoich danych osobowych. Jeśli chcesz sprawdzić, które z Twoich danych osobowych i w jakim kontekście przetwarzane są na tym blogu, skorzystaj z poniższego formularza. Za jego pośrednictwem możesz również wystosować żądania.

 

 

Przetwarzam Twoje dane ja – Jarząbek
Nazywam się Magdalena Struzik. Możesz skontaktować się ze mną za pośrednictwem formularza kontaktowego.

Join to Instagram